Muammer Dereli Fen Lisesi

Adres
Serdar Mh. İstanbul Karayolu Caddesi. No61 İSU Genel Müdürlüğü Yanı Muammer Dereli Fen Lisesi İzmit / KOCAELİ
Vizyon
Akla ve bilime dayalı, çağdaş düşünce yapısına sahip; araştırmacı, üretici, sorumluluk sahibi ve geçmişin ışığında geleceğine yön verebilen bireyler yetiştirmektir.
Misyon
Ülkemizin zeki ve çalışkan öğrencilerine en iyi şartlarda, eğitim öğretim vererek Fen Bilimleri alanında; eleştiren, sorgulayan-analiz yapan bilim adamları yetiştirmektir.
Başarılar
Okul Başarıları ile ilgili okul internet sitemizde detaylı açıklamalar mevcuttur.
Otopark:1
Saatler
Okul başladığında örencimiz her ders günü sabah 08:35´de okulda hazır bulunacaktır. 08:50´de ders başlar 12:00-12.50 arası öğle arası, 16:05 derslerin bitişidir
Yabancı Dil
1.Yabancı Dil:İngilizce ------ 2.Yabancı Dil:Almanca Okulumuzda dört saat İngilizce ve ikinci yabancı dil olarak iki saat almanca dersi verilmektedir. Ayrıca kurs takviyeleri yapılmaktadır.
Şehiriçi Halk otobüsleri;Kocaeli Tramvay Eğitim Kampüsü Tramway Durağı
Servis Bilgisi
Servis ihale yoluyla ya da velilerin anlaştığı servislerle hizmet verilmektedir.
İzmit merkeze 2 km mesafede olup ulaşım konusunda sıkıntı yaşanmamaktadır.
Geçen sene %0.05 ile %1.66 arası öğrenci kabul ettik.
Sportif Etkinlikler
Bu faaliyetlerle ilgili okul internet sitemizde detaylı açıklamalar mevcuttur. Öğrencilerimiz her alanda yapılan faaliyetlere katılabilir.
Bilimsel Etkinlikler
Araştırma Projeleri, 4004 Doğa ve Bilim Okulları Projeleri, Ulusal ve Uluslararası Araştırma Proje Yarışmalarına ve Bilim Olimpiyatlarına hazırlanan branş takımlarımız vardır.Bilim, teknik, kültür ve üniversite gezileri yapılmaktadır.Yurt içi ve yurt dışı geziler düzenlenmektedir.
Proje Çalışmaları
Öğrenciler okulun yürüttüğü teorik ve uygulamalı projelerde aktif olarak yer alır.Yurtdışı projeler yürütülmektedir. Okulumuzu Yürüttüğü Projeler Bilime Güç Veren Okullar ( Schools Power To Science – SPOTS ) Yarın için keşfet Çad ( Su kuyusu ve sağlık malzemeleri yardımı sosyal sorumluluk projesi) Yeşil Kampüs Lise 2023
Diğer Hususlar
Dereli Akademi Portalı : Uzaktan eğitim online ders ve online sınavların yürütüldüğü portalımızdır. Dersonet: Öğrencilerin etüt planlama, ödev takibi eğitim koçluğu sisteminin yürütüldüğü platformlardır. Hafta içi ve hafta sonu kurslar olur. Hafta içi 16:10-18:30 hafta sonu 09:00 16:00 arası kurslar mevcuttur.