KÖY OKULLARINDA LABORATUVAR - Etwinning

Projenin amacı, Lise öğrencilerinin hayalindeki laboratuvarı köy okulları için tasarlamaları ve çizmeleridir.Böylece öğrencilerin hem hayal gücünü geliştireceğiz hem de kardeş okulları için yardımlaşmayı ve onlara bir şeyler yapabilmeyi öğrenecekler.

PROJE ÖZETİ

onlara bir şeyler yapabilmeyi öğrenecekler. Bu sayede öğrenciler hem bilgisayar ve

telefondan uzak sadece kendi düşüncelerini yansıtacak ve el becerileri gelişecek.

Sınırlı imkanlarıyla teknolojiye bağımlı olmadan kendi üretkenlikleriyle yaşamlarında bir farkındalık oluşturacaklar.

AIMS

Öğrencilerin yardımlaşmayı ve hayal kurarak üretmeyi  ,ürettikleri çizimleri veya

maketleri kardeş okullara göndererek paylaşmayı ayrıca yardımlaşmayı öğrenmelerini sağlamayı ,

el becerilerini geliştirmeyi ve hayalleri ne olursa olsun mutlaka yapmaları gerektiğini öğrenecekler.

Bu projede doğa ve toprak ile çalışmalarını da planlıyoruz.

ÇALIŞMA TAKVİMİ

• 2021 Ocak: Proje ortaklarının belirlenmesi ve öğrenci seçimi .Öğretmen ve öğrenci tanıtımı.Pano,logo,Afiş hazırlanması

• 2021 Şubat: Yardımlaşmayla neler kazana bileceklerinin farkına varmalarını sağlamak.Hayal kurarak neler başarabilecekleri ve hayallerini gerçekleştirmenin önemini bilmelerini sağlamak.Mart-Fen derslerini hayallerine nasıl yansıtabilirler. Hayatımızda var olan gerçekler nelerdir bunları anlatmak.Başka öğrenciler için bir şeyler üretmenin onlara neler hissettirdiğini konuşmak.

• 2021 Nisan: Bilgisayar ve telefon hayatımızın her anında var ama biz onlara bağımlı değiliz.Teknoloji gerekli yerde kullanılmalı.

• 2021 Mayıs: Öğrencilerin tasarladıkları her şey kendi hayallerinin ürünü ve kendileri üretti.Proje sonunda yapılan tüm çalışmalar sergilenecek.Proje boyunca yapılan çalışmalar kardeş köy okullarında kendi adlarıyla olacak.19 Mayıs resim ve afiş çalışması yapılacak.

BEKLENEN SONUÇLAR

Öğrenciler kendilerine olan güveni ve ürettikleriyle başarma duygusunu kazanacaklar.

Öğrencilere yardımlaşmayı ve üretmeyi, hayal kurmayı ve kurdukları hayali gerçekleştirebilmeyi öğrenecekler.

Bu süre sonunda kendilerinin de bir şeyler yapabilmesi, bu yaptıklarını hiçbir teknolojik aletten yararlanarak

değil sadece kendi düşünceleriyle yapmaları onları çok iyi bireyler yapacak.

10-12-202004-01-202104-01-202104-01-2021

Yayın: 04.01.2021 - Güncelleme: 22.07.2023 17:49 - Görüntülenme: 693