T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
KOCAELİ / İZMİT - Muammer Dereli Fen Lisesi

Dereli Ailesi

Muammer Dereli Dereli Holding ve İzmit Federal Mogul firmasının kurucusudur.   


           Dereli ailesi Mehmet Sinan Dereli nin öncülüğünde ve büyük katkılarıyla İzmit Belediyesi sınırları içinde eski Seka klor arazisi üzerinde 26100 m2 açık alan 16.500 m2 kapalı alanı olan Türkan Dereli İlkokulu , Muammer Dereli Fen Lisesi ve Bilgün Dereli Anaokulunu tamamen kendi imkânlarıyla yaparak Milli Eğitim Bakanlığına bağışlamışlardır.

 

           Bununla da kalmayarak 21 Eylül 2006 yılında açılan okulun bakım, onarım, hizmetli giderleri ve temizliğini üstlenerek Türkiye'de bir ilki gerçekleştirmişlerdir. Bu hizmetleri halen devam etmektedir. Yapılan okullarda kapalı spor salonlu, yemekhanesi, bilgisayar ve fen laboratuarları, kütüphane, jimnastik salonu ve öğrenci sayıları 24'ü geçmeyen derslikler bulunmaktadır. Türkan Dereli İlkokulunda 890 Muammer Dereli Fen Lisesi´nde 525 Bilgün Dereli Ana okulunda ise 100 öğrenci eğitim – öğretim görmektedir.

 

          Dereli Ailesi 2000 yılında Karadeniz Teknik Üniversitesi Sürmene Deniz Bilimleri Fakültesi kampusunu de yaptırmıştır..Aile 2009 Türkiye Vergi Rekortmenleri listesinde en yüksek vergi veren ilk 50 kişi arasına girmiştir.

 

          Dereli Ailesi her öğretim yılı sonunda bu üç okulun bakımı ve onarımı için tüm olanaklarını seferber ederek Türk Gençliğine hizmetlerine devam etmektedir.

 

          Büyük Atatürk´ün hedef gösterdiği muasır medeniyetler seviyesine ulaşmak için geleceğin öğretmenlerini,mühendislerini,doktorlarını ve hukuk adamlarını yetiştirmede öncülük eden Dereli Ailesine Büyük Türk Milleti adına minnetlerimizi sunuyoruz..

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 07.12.2012 - Güncelleme: 22.07.2023 17:36 - Görüntülenme: 17150
  Beğen | 25  kişi beğendi